Dag 271: Israël blijft Gaza bombarderen: “Tientallen slachtoffers”

Bron: IMEMC 3 jul 2024 ~~~

Op woensdag, dag 271 van de aanhoudende genocide op de Palestijnen in de verwoeste, vernietigde, uitgehongerde en belegerde Gazastrook, vuurde het Israëlische leger spervuren van raketten en granaten, en kogels, vooral vanaf drones, af op verschillende delen van de kustenclave, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond.

Medische bronnen zeiden dat vier Palestijnen werden gedood en verschillende anderen gewond raakten toen het leger een raket afvuurde op een huis in de Sheikh Radwan buurt, in Gaza Stad, en voegden eraan toe dat één Palestijn gewond raakte toen het leger een raket afvuurde op een huis in het oostelijke deel van de stad.

Ook vuurde het leger artilleriegranaten af op huizen in de Sheja’eyya buurt, ten oosten van Gaza Stad, waarbij ten minste elf Palestijnen werden gedood, waaronder vrouwen en kinderen, en verschillende gewonden vielen.

Verder vuurde het leger granaten af op Palestijnen die probeerden terug te keren naar de Sheja’eyya buurt, waarbij vier doden en zeventien gewonden vielen.

Palestijnse ambulances probeerden Sheja’eyya te bereiken, maar Israëlische militaire drones vuurden veel scherpe kogels op hen af, terwijl het leger het gebied bleef bombarderen.

Vermeld moet worden dat Sheja’eyya werd getroffen door vele Israëlische raketten, artillerie en tankgranaten, naast de aanvallen door militaire drones, wat leidde tot vele slachtoffers.

Eerder bij zonsopgang vonden de medici de lijken van zeven Palestijnen en redden veel gewonde bewoners in een huis voor de familie Maqat in de wijk Sheikh Radwan, ten noorden van de stad, en brachten hen naar het Baptistenziekenhuis.

Het leger vuurde ook veel raketten en granaten af op de Tal Al-Hawa buurt, ten westen van Gaza Stad, en de Zeitoun buurt, ten zuidoosten van Gaza, terwijl militaire drones spervuur afvuurden.

Ook in Gaza Stad vuurde het leger een raket af op een Printshop in de Yaffa Street buurt.

De Palestijnse Rode Halve Maan Society (PRCS) zei dat haar medici en reddingsteams nog steeds op zoek zijn naar gedode en gewonde Palestijnen onder het puin van huizen en gebouwen die het leger heeft gebombardeerd in het Zarqa gebied in Gaza Stad.

In Beit Lahia, in het noorden van Gaza, zei de PRCS dat het gewonde Palestijnen verplaatste naar het Kamal Adwan ziekenhuis in het vluchtelingenkamp Jabalia nadat het leger een raket had afgevuurd op een huis van de familie Al-Kurd.

Veel Palestijnen raakten ook gewond toen het leger artilleriegranaten afvuurde op de oostelijke gebieden van het vluchtelingenkamp Jabalia.

Het vluchtelingenkamp blijft een van de zwaarst getroffen Palestijnse gebieden in de Gazastrook, met een tekort aan basisvoorraden, waaronder voedsel en water, nadat het Israëlische leger verhinderde dat vrachtwagens met hulpgoederen het kamp konden bereiken.

In het Al-Maghazi vluchtelingenkamp, in centraal Gaza, vuurde het leger granaten af op ontheemde Palestijnen in het oostelijke deel van het vluchtelingenkamp, waarbij twee doden en verscheidene gewonden vielen.

Ook in Al-Maghazi vuurde een Israëlische drone een raket af op een auto, waarbij drie Palestijnen omkwamen en verscheidene anderen gewond raakten, en overgebracht werden naar het Al-Aqsa ziekenhuis in het nabijgelegen Deir Al-Balah.

Er werden ook slachtoffers gemeld bij uitgebreide Israëlische bombardementen en beschietingen van het Nusseirat gebied, de Zahra’ Stad, en het Al-Mughraqa gebied, in centraal Gaza, waar het leger ook veel scherpe schoten afvuurde op inwoners die probeerden te schuilen.

In Deir al-Balah in Gaza verspreiden zich meerdere huidziekten onder kinderen, verergerd door de extreme hitte, hongersnood en besmet water pic.twitter.com/34YaxgSuY3

  • Sarah Wilkinson (@swilkinsonbc) 2 juli 2024

In Rafah, in het meest zuidelijke deel van de Gazastrook, vuurde het leger veel raketten en granaten af op huizen en gebouwen in het centrale en westelijke deel van de stad.

Medische bronnen zeiden dat ten minste twee Palestijnen werden gedood en verschillende gewond raakten toen het leger granaten afvuurde op de wijk Tal Al-Sultan, in het westelijke deel van de stad Rafah.

De Wereldgezondheidsorganisatie:

Alle 320 patiënten en al het personeel van het Europese ziekenhuis zijn geëvacueerd na evacuatiebevelen van het Israëlische leger in Khan Younis. #GazaGenocide pic.twitter.com/tT9FYPCRIN

  • Ramy Abdu| رامي عبده (@RamAbdu) 2 juli 2024

Vermeld moet worden dat ten minste 250.000 Palestijnen geen andere optie hebben dan Khan Younis te verlaten, hoewel ze geen plaats hebben om naartoe te gaan, vertelde UNRWA-adviseur Adnan Abu Hasna aan Al-Jazeera en zei dat de voedselvoorraden, voornamelijk tarwe en ingeblikt voedsel, die de UNRWA heeft niet genoeg zijn.

Israël heeft nu minstens 37.925 Palestijnen gedood en meer dan 87.141 verwond, voornamelijk ouderen, vrouwen en kinderen, naast de duizenden vermiste Palestijnen, grotendeels onder het puin, op verwoeste straten en in gebombardeerde steegjes, in verschillende delen van de verwoeste Gazastrook, sinds 7 oktober 2023.