Alweer een Israelische massamoord – en hoe het eind in zicht is.

Bron: Mazin Qumsiyeh nieuwsbrief uit Bethlehem ~~~

Een nieuw Israëlisch bloedbad waarbij 71 burgers werden gedood en 289 anderen gewond raakten in de tentenstad Al-Mawasi bij Khan Younis. Dit is een plaats die Israël aan de bewoners vroeg om naar toe te verhuizen als een “veilige plaats”.

Onder de slachtoffers zijn burgerbeschermers, ambulancechauffeurs, hulpverleners, vrouwen, kinderen, gelovigen in een gebedstent (moskeeën waren al gebombardeerd) en journalisten (nu zijn er 150 journalisten vermoord in Gaza). De taferelen zijn te gruwelijk. Het enige ziekenhuis in de buurt kan in feite alleen eerste hulp bieden omdat er geen medische of chirurgische apparatuur wordt toegelaten. De wereld kijkt nog steeds dagelijks naar het ene bloedbad na het andere.

Ook kijken we naar massa-hongersnood.

En 21.000 Palestijnen worden ook letterlijk doodgemarteld in Israëlische goelags, erger dan in de middeleeuwen.

Dit vindt nu plaats op de Westelijke Jordaanoever. Bulldozers aan het werk. Eerst neem je de infrastructuur weg om het leven onmogelijk te maken. En dan?
https://x.com/AJEnglish/status/1811040117852705069

Israël heeft opzettelijk alle ziekenhuizen in Gaza vernietigd met goedkeuring en steun van de VS: Er is geen enkele functionele medische faciliteit meer in de enclave, terwijl het directe en indirecte dodental kan oplopen tot 200.000.
https://www.rt.com/news/600856-israel-destroyed-gaza-healthcare/

‘Ik verveel me, dus schiet ik’: De goedkeuring van het Israëlische leger voor het geweld in Gaza. Israëlische soldaten beschrijven de bijna totale afwezigheid van schietvoorschriften in de Gaza-oorlog, waarbij troepen naar believen schoten, huizen in brand staken en lijken op straat achterlieten – allemaal met toestemming van hun commandanten.
https://www.972mag.com/israeli-soldiers-gaza-firing-regulations/

Uit The Nation: Dit zijn de echte ‘winnaars’ van de oorlog in Gaza
https://www.thenation.com/article/economy/gaza-war-profiteers-corporations/
Het fascistische regime marcheert verder. Geen enkel ander systeem in de wereld bestaat vandaag de dag met zoveel sociale pathologie en hatelijke woede. Het slaat toe zonder veel logica. Maar terwijl ze proberen onze samenleving te versplinteren en ons af te maken, blijven we volharden. Daarom ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat het einde van de Israëlische apartheid nabij is.

De voorspelbare uitkomst van de onderneming op dezelfde manier als de Apartheid in Zuid-Afrika een voorspelbare uitkomst had. Helaas vertellen die ervaringen uit de geschiedenis ons dat de gemeenheid alleen maar erger zal worden naarmate het regime zich in het nauw gedreven voelt en de realiteit van zijn eigen racisme niet onder ogen wil zien, maar op alles en nog wat begint uit te halen. Dat is de laatste fase van de ontmanteling van racisme.
Revolutionair optimisme en studentenprotesten: van Vietnam tot Palestina!
https://youtu.be/p4LzPS-fVM8

Ik was in een uitzending op Irans Press TV
https://www.urmedium.net/c/presstv/130061

Blijf menselijk en houd Palestina in leven

Mazin Qumsiyeh


Gerelateerd (berichten in dit archief):